2012. február 19., vasárnap

18.rész

Hey!!! :DD
Na csajok itt a kövi rész. Mostanság igen elmaradtunk a folytatásos sztorival , de mivel tegnap igen jó hangulatban voltam és valahogy meg szállt az ihlet,ráadásul sikerült előre is dolgoznom. De nem is fecsegek tovább élvezzétek a 18.részt!

Önmarcangolás


Kint ragyogóan sütött a nap, ami képtelenségnek tűnt, tekintve, hogy milyen évszakban is járunk. Nyoma sem volt a borús őszies időnek.

Elena az ablakán meredt ki, a hatalmas teher, mely nem csak a vállait, hanem a lelkét is nyomta, fájdalmasabb volt bárminél.  Ma senkivel sem akart beszélni, így, amikor Stefan vagy Damon hívta, kinyomta a telefont.

Szüksége van arra, hogy egyedül legyen, a gondolatival, hogy gondolkozzon, és ehhez szükség volt arra, hogy egy olyan helyre menjen, ahol már rég nem járt. A temetőbe. Az éjjeli szekrény rejtekéből előhúzta féltve őrzött kincsét, a naplóját, és elindult.

A temető nyugalmat árasztott. Elena nekidőlve egy fának, mely pontosan a szülei sírköve előtt állt, rogyott le a földre, és vette kezei közé az életét megtöltő kis zöld könyvecskét. Már rég nem írt bele, de most muszáj volt a gondolatait, és az elmúlt hetek eseményeit, papírra vetnie. Hiszen borzalmas dolgok történetek, és a legrosszabb, mind Miatta! Elena Gilbert miatt!


A barna hajú lány szívét mardosta a tehetetlen harag, a düh.

„Olyanokat bántott meg, akiket a világon a legjobban szeret, és akik a legközelebb állnak hozzá! És akinek a legnagyobb fájdalmat okozta az a legjobb barátnője, Bonnie! Akaratlanul is neki okozta a legtöbb szenvedést, mely emberi életekbe kerültek. Igaza volt Carolinenak, hogy aki mindig a legjobban megsérül az Ő! Mindig miatta veszít el valakit, és most is ez történt! Annak idején a nagymamája, Shila is miatta vesztette el életét, és most pedig a régen látott édesanyját, akivel végre kezdtek egymásra találni annyi elvesztegetett idő után, Abby is miatta került életveszélybe. Miatta lett élőhalott, amiért teljes joggal haragszik rá mindenki, legfőbbképp Bonnie! Mennyi fájdalmat okozott neki, eddig bele se gondolt, mennyit bántotta! És mind mi miatt?! Az Ő hülye, meggondolatlan cselekedetei, az önfejűsége, és makacssága miatt! Bár Abby nem halt meg, de ez nem változtat a dolgokon. Mindig azt mondogatta, hogy a szerettei a legfontosabbak, ehhez képes az ő életüket kockáztatja minden egyes meggondolatlan tettével!

Arcán végigfolyt egy legördülő könnycsepp, a sok rettenetes dolog miatt, amit Ő idézett elő.


Hányan áldozták fel az életüket érte. Elvesztette a nevelő szüleit, mert ostoba módon elszökött otthonról, és emiatt kell Jeremynek szerető szülők nélkül felnőnie. Aztán ott van Jenna halála, és a vérszerinti szülei halála is, Johné és Isobelé. John életét adta, és emiatt sosem hozhatja fel a férfi ellenszenves viselkedését, és hogy a Salvatore testvérek halálát akarta.  De evvel nem fejeződik be a felsorolás! Nem ám!  Hiszen Tyler miatta harapta meg Damont. Damon! Ahogy a férfire gondolt, akaratlanul is nagyot dobbant a szíve. A vámpír mindig ott volt mellette, megvédte, amikor bajba sodorta magát, és most Ő is haragszik rá! Megbántotta, mert nem fékezte a nyelvét, szinte megmártotta a férfi szívében a karó hegyes végét! És most 5 „ember” élete veszélyben volt a tette miatt! Pedig Ő csak Klaust akarta halálra ítélni, de sajnos 4 másikét is kockáztatta. Egy olyan ember életét is Esther kezébe helyezte, aki egyszer már megmentette, vagyis meg akarta menteni! Elijah! Most látszik mennyire felelőtlen, nem gondolkodik, mielőtt cselekszik, és amikor jön a lelkiismeret furdalás, ami majd szétmarcangolja, valaki életét veszti, és ez megy minden egyes alkalommal! Aztán van egy másik lista is, amin azok a nevek szerepelnek, akiket megbántott. Máris itt van Rebekha! Rá sem haragudhat, hiszen annak ellenére, hogy többször megkísérelte megölni, csak azért tette, mert hátba támadta, szó szerint! Stefan is erre a listára került. Hiszen szerelmes a bátyjába, amit magának is nehezen ismer be, de igaz! Stefan volt a lelki támasza, akinek miatta kellett Klaushoz szegődnie, hogy megmentse a bátyja életét.  Aztán ott van Rick. Alaric miatta veszítette el Jennát. Első gimis szerelme, Matt is neki köszönheti nővére, Vicki halálát.
Mindenki neki köszönheti a veszteségeit!”
Ahogy a naplójába körmölt, fel sem tűnt, mennyire elszállt az idő. A nap már lemenőben volt, és az idő is hidegebb lett, de ő még mindig ott ücsörgött egymagában, szülei „társaságában”.

«    El se tudjátok képzelni, mennyire boldog lennék, ha még mindig mellettem lehetnétek!
Úgy neveltetek, hogy ne csak magamra gondoljak, és most az elmúlt időben mégis, hogy cselekedtem?! Csak saját magammal voltam elfoglalva, nem törődtem senkivel, sem a tetteim következményeivel! Most a legjobb barátnőm Bonnie édesanyja is miattam lett vámpír! Sokakat megbántottam!  …  Tényleg ennyire önző vagyok?!

Bár választ nem várt, és nem is kaphatott, de a háta mögött valaki mégiscsak felelt a feltett kérdésre.

«    A törődés nem önzőség, Elena!

Elena félve fordult a hang irányába, és Elijhaval találta szembe magát.

«    Leülhetek?

Elena csak némán bólintott. Nem számított rá, hogy valaki is megtalálja itt, és főleg nem egy Ősre!

«    Hogyan találtál meg? – Elenában égett a kíváncsiság.

«    Tudod, lehet, hogy egy rideg és kőszívű embernek látszom, de ez csak egy felszínes képmutatás részemről. Bár igen szokatlannak tartom, hogy Te a temetőt választottad, hogy egyedül légy. De ha körbenézek, itt tényleg nem zavar senki. Még a halottak sem.

«    Amikor elvesztettem a szüleim, mindig kijöttem ide. Ha nem is lehetnek az élők sorában, itt érzem, hogy velem vannak!

«    A család fontos! Igaz, hogy az enyém most szakadt ketté, amiért nem hibáztatlak. Ezért is jöttem ide, hogy személyesen is elnézést kérjek, amiért a Te életed kockáztatásával, és a Salvatore-ék bevonásával próbáltam megakadályozni Esthert.  Hálával tartozom, hogy felnyitottad a szemem! Mindig anyánk miatt tartottuk magunkat rossznak, amiért átváltoztatott minket, de Te elfoszlattad a ködöt, mely a szemünket borította! Ma jöttem rá, hogy mi saját magunknak köszönhetjük, hogy megkeseredett, bosszúszomjas gyilkosokká váltunk, és ezt köszönöm! Ne hibáztasd magad, amiért ez a sors adatott meg neked! Lehet, hogy mindenkit értek veszteségek, és emiatt, most többen haragszanak rád! - Elena döbbenten pislogott az Ősre, hogy tudhatja, mit érez? – Elena, Te egy szeretetreméltó ember vagy, aki törődik másokkal, ezt ne vedd átoknak, vagy minden baj forrásának, tekintsd ajándéknak! Ne csak a rosszat lásd, nézd a jó oldalát is! Mennyi jó dolog történt amiatt, hogy törődtél!  Adj egy kis időt az embereknek, hogy feldolgozhassák a veszteséget!

«    Nagyon nehéz nem a rosszat látni. De, köszönöm a szavaidat!

«    Én köszönöm! És ha most megbocsátasz! - állt fel az Ős Elenával együtt – elköszönnék!

«    Elmész?


«    Tudod, még nekünk, vámpíroknak is szükségünk van az időre. De hamarosan találkozunk! – Elijah egy csókot lehelt a hasonmás kézfejére, és eltűnt az sötétségben.
Elena összeszedve holmiját indult haza.

Amint hazaért, a Salvatore testvérekkel találta szembe magát.

«    Te meg hol voltál?! Egész nap, kerestünk! – Damon hangja megrovó volt, de kivehető volt belőle az aggodalom.

«    Sajnálom, de meglátogattam a szüleim sírját.

Damon látta a lány arcán a rászáradt könnyek maradékát, de még mindig nagyon haragudott rá.
«    Történt valami?

«    Semmi különös, csak mivel nem vetted fel a telefonod, azt hittük, hogy megint túszul ejtet valamelyik kedvenc Őslakosunk!

«    Nos, nincs semmi bajom, de köszönöm, hogy aggódtatok! 

«    Akkor látva, hogy épségben megvagy, mi megyünk is! – avval a lendülettel Stefan és Damon elhagyta a házat, de Damon még egy utolsó szóra visszalépett még az ajtóból.

«    Legközelebb azért vedd fel a telefont, még ha haragszom is rád, szerettem tudni jól vagy e!

Elena egy mosollyal az arcán nézte, ahogy becsukódik az ajtó.
Hiába bántja meg többször is akaratlanul vagy akarattal a vámpírt, Damon még mindig szereti annak ellenére, hogy most még nem tud meg bocsátani a múltkori kis nyelvbotlásáért. Szükséges lesz, hogy büszkeségét félretéve bocsánatot kérjen a férfitól, aki önzetlenül szereti, és akit Ő is teljes szívéből szeret.

Folytatás következik…

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése