2011. december 2., péntek

5. A kiruccanás

 Sorry, hogy csak ma került fel de, már készülünk a karácsonyra /bevásárlás stb./ A folytatása hétfőn vagy kedden. Pápá
Ui: kérek véleményeket!!!:D:D:DD:
A kiruccanás      
-         - Minek is köszönhetem, hogy beugrottál hozzám? Ki találom csak nem hiányoztam? – szemöldökét fel alá ráncigálva figyelte Elenát.

Elena kuncogva sétált le a lépcsőn egyenesen a ház legkedvesebb helyiségébe tartva. A kanapén helyet foglalva figyelte a vámpír megszokott tevékenységét, ami nem volt más, mint a Bourbonos üveg tartalmának elfogyasztása. 

-Nos, hallgatlak- foglalt helyet Damon a lánnyal szemközti fotelben. 

-Csak beugrottam hát, ha sikerült kiszedned valamit Stefanból, hogy mikor is számíthatunk Klaus felbukkanására. – lesütött szemmel kezébe kapott egy kis párnát. Nem mert a férfi szemébe nézni, mert akkor rögtön észrevette volna a vámpír, hogy füllent.

Damon kortyolgatni kezdte a kezében lévő bódító italt, de a lány viselkedése igen gyanús volt számára.
-Aha! És ezt most higgyem is el? – meg sem várva a választ hirtelen Elena mellett ücsörgött a válaszra várva. 
Elena szívverése kihagyott néhány másodpercre az ijedségtől.
-Hát a te bajod, ha nem hiszed, de miért hazudnék? – próbált Elena védekezni mielőtt lebukna, hogy mit is fog csinálni az elkövetkezendő két napban. A legjobb védekezés a támadás.  A kezében pihenő kispárnát a férfinak dobta majd gyors léptekkel próbált ki jutni a nappaliból mielőtt Damon át látna a szitán és füstbe menne Carolnienal és Bonnival tervezett hétvégéje. 

-Elena sosem voltál jó színésznő, ráadásul a füllentés is igen nehezen megy neked. – döntötte magába az utolsó korty italt is. Üres poharával a kezében sétált kedvenc berendezési tárgyához az italbárhoz. Elena a nappali küszöbén megtorpanva nézte Damont és érezte, hogy hiába is mondana bármit elvesztette az esélyt, hogy két teljesen napot töltsön el minden féle veszélytől távol.

-Higgy, amit akarsz az a te problémád, de most sietek, mert az egész napot Carolnienal töltöm és már így is késében vagyok. – órájára pillantva igyekezet minél hamarabb távol lenni Damontől mielőtt addig szekálja a férfi, míg mindnet be nem vall. És most tényleg az igazat mondja a vámpírnak.

-         - Csodálatos, Te és a Szöszi, biztos remek napod lesz- forgatta szemeit a férfi miközben a piszkavassal próbált életet lehelni a tűzbe.
Elena magában a hallelujah-t dúdolva sietett ki az ajtón, majd szélsebesen pattant a kocsijába és vezetett kedvenc cserfes barátnőjének házához.
«
-        -  -Na, végre, hogy itt vagy. Azt hittük már, hogy Damon mindenre rájött és tömlöcbe zárt és messzire dobta a kulcsot, Bonnival már a szöktetési terven törtük a fejünket. – tárta szélesre az ajtót Carolnie Elena előtt majd követe a lányt a nappaliban ahol Bonnie már egy hatalmas bőrönd mellett várta barátnőjét.

-          -Hogy ment gyanakodott?- kérdezte a szőke hajú vámpír, nem akarta ki hagyni a lehetőséget, hogy egy csajos hétvégét töltsön el barátnőivel, evvel is minden szót Elenába fojtva.

-         - Carolnie hagyjad , hogy ki fújja, magát nem látod, hogy kapkod levegő után- állt fel Bonnie és lépet közelebb a másik két lányhoz. Elena hálásan mosolygott barátnőjére és töltötte meg tüdejét oxigénnel, hogy el tudja mondani, hogy is ment Damonnel.

-          -Hát hajszál híján lebuktam, rögtön át látott rajtam. – huppant a lány a kényelmes kanapéra.

-          -Miiiiiiii? – Carolnie kidülledt szemekkel, egy oktávval feljebb sikított fel Elena mellett. 

Bonnie széles mosollyal reagált barátnőjének reakciójára, bolhából csinál elefántot effektus.
-         - És mi történt? Csak azt ne mond azért pakoltam reggel óta a bőröndömet, hogy a végén dugába dőljön a tervünk. – Elena elképedve figyelte Carolnie kirohanását. 

-        -  Persze, hogy elmegyünk- állt fel hirtelen Elena. – A táskám a kocsiban, a kulcsok kéznél. Felkészültetek arra, hogy Mystic Fallstól távolabb legyünk és két napon keresztül csak a lábunkat lógassuk? – Elena fülig érő vigyorral nézte az előtte álló barátnőinek szemeit mely csillogtak az imént elhangzottaktól.

-         - Se pasik se unalmas kis város, party ezerrel. -  Carolnie vámpírgyorsasággal szedte össze cuccait, míg Elena és Bonnie vigyorogva nézték igen party hangulatba került barátnőjüket.
-         - Nem akarom el venni a kedvetek, de mi lesz ha Damon rá jön az egészre? Nem lennék a helyedben Elena. – nézet legjobb barátnőjére a boszorkány.

-         - Bonnie ne csináld már! Nem vetted észre, hogy Damon mindent elnéz Elenának, teljesen oda van érte. – Elena a díszpárnát a szöszihez vágva fintorgott Car megjegyzésén.


-          -Elena most komolyan még a vak is észrevenné, és hát nem hagyhatjuk, hogy valaki is tönkre tegye a hétvégénk, de én amondó vagyok, szedjük össze magunkat és vágódjunk, kocsiba mielőtt elszabadul a pokol. – Bonnienak és Elenának nem kellett több, lepergett előttük az előbb felvázolt esemény így egymásra nézve kapkodták össze bőröndjeiket.

Alig 5 perc múlva már mind hárman Elena autójában ültek és száguldoztak a főúton végig a Gilbert nyaralóig.
«

-          -Carolniet hívtad sajnos nem vagyok, elérhető kérlek hagyj üzenetet vagy hív vissza később, bye - bye. – Damon grimaszolva hallgatta végig a Szöszi mondandóját. –Tudtam, hogy valamire készül ráadásul a Szöszi is benne van. Lemerem fogadni, hogy a boszi is sem hiányozhat a kis lány trióból. A férfi rögtön tárcsázni kezdte Forbes seriff számát.
-          -Damon, miben segíthetek?- érkezett a kérdés a vonal túl végéről.
-          -Liz örülök, hogy hallom a hangod, szeretném, meg kérdezni nem tudod, éppen hol tartózkodik Carolnie mert a mobilja ki van kapcsolva és szükségem lenne rá ma.

-          -Damon nem hiszem, hogy az elkövetkező két napban találkozol vele, ő, Bonnie és Elena elmentek a Gilbert nyaralóhoz fel a tóhoz ki kapcsolódni. - Damon szeme szikrákat szórt a kezében lévő whiskys pohár, mint kristály por landolt a bükkfából készült padlón.


-         - Köszönöm a segítséged, majd találkozunk a gyűlésen- kinyomva a telefont, vette magára a fekete bőrdzsekijét és sietett a kék musthangjához.
-          -Mit fogsz tőlem kapni Elena Gilbert- a motor hangosan felbőgött majd száguldott 120-al Elena felé.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése