2011. november 21., hétfő

Képzeletbeli end game 3.

Orvosnál…
A várakozás lassan felemésztette a lány minden türelmét. A váróban nem sokan voltak, a zöldre mázolt falak, és az ablakokon logó sárgás függönyök hatására Elenát, kisebb rosszullét kerítette hatalmába.
-Nagyon türelmetlenek vagyunk? – kérdezte Damon csipkelődő stílusban.

-Nem is értem, hogy kezelheted ilyen jól a várakozást! - csattant fel Elena, mire egy szemforgatást kapott válaszul.

-Vámpírként ez a néhány óra nem jelent semmit – vigyorgott a férfi, majd elkapva a lány kezét, húzta vissza maga mellé a műanyag székbe.

-Miss Gilbert?- hajolt ki a nyitott ajtón egy aprócska, telt testalkatú, vörös hajú nő.

-Igen! – Elena hirtelen felpattanva a székből indult meg a vizsgáló felé. Látva, hogy Damon jön utána, megtorpanva fordult felé.

-Te is be akarsz jönni? - kérdezte érdeklődve a lány.

-Igen – adta meg a vámpír az egyszerű választ.

-Tudom, hogy aggódsz meg minden, de ez csak egyszerű kivizsgálás, és ha nem bánnád, egyedül mennék be! –kérlelte Elena a férfit.

-Elena, tudni akarom, hogy mi bajod van, és ehhez az szükséges, hogy bemenjek veled! – Elena látta, hogy veszett ügy lenne elküldeni Damont, így a bevált női módszerrel próbálta elhessegetni a vámpírt.

-Rendben van, de ha megkérhetlek, hoznál nekem egy kis vizet? Kezdek megint szédülni – színlelve egy kis émelygést.

-Rendben, te nyertél! De, addig ülj le ide, amíg elszaladok vízért! – majd egy puszit nyomva a homlokára eltűnt a folyóson.
Elena kihasználva a lehetőséget, surrant be az orvosi szobába. 

-Jó napot! Kérem, fáradjon beljebb, tűrje fel pólóját és üljön az ágyra! - utasította az orvos. -Matilda kérem, mérje meg a kishölgy vérnyomását, amíg előveszem a kórlapját!
Matilda csendben engedelmeskedett, míg a doki a számítógépben próbálta megkeresni a szükséges fájlokat.
-És, milyen panaszai vannak? – érdeklődőt az orvos.

-Elég fáradékonynak érzem magam, esetenként kisebb émelygés is rám tör.

-A vérnyomásával semmi baj. Él már ön szexuális életet? – kérdezősködött tovább az orvos.
Elena, mintha egy bűntényt vallana be, válaszolt halkan az előbb feltett kérdésre.
-Igen – az orvos egy kékes tartalmú flakont vett le a polcról, miközben Matilda egy monitort gurított az ágy mellé.

-Kérem, húzza fel a pólóját! Szeretnék megbizonyosodni a feltevésemről!
Elena értetetlen arckifejezéssel tűrte fel a pólóját, mely a hasát takarta. Miért akar az orvos ultrahangot csinálni? Hogyan lehetnék terhes? Cikázott végig ezernyi gondolat és kérdés a fejében. A lányt az orvos hümmögése zökkentette ki az elmélkedéséből. 

-Gratulálok Miss Gilbert! Ön állapotos! – húzta vigyorra száját a doki, majd a monitorra mutatott, ahol egy aprócska szív verése volt látható. 

Elena lesokkolva dőlt neki a párnáknak, ahogy újra és újra a fülébe zengett az orvos mondata. Ön állapotos! Ön állapotos! A nővér egy száraz kendővel törölte le a kékes zselét, majd Elena megigazítva a ruháját, ugrott le az ágyról. 

-Köszönöm - válaszolta halkan az előbbi gratulációjára az orvosnak, majd a bejárati ajtóhoz lépkedett, lábai annyira elnehezedtek, mintha 2 kg-os súlyzók lennének hozzábilincselve.

-Várjon! –szólt utána az orvos – Ezt itt ne hagyja! – adta át a felvételeket Elena remegő kezeibe.

-Köszönöm, viszlát! – nyomta le a kilincset, majd ahogy becsukta maga mögött az ajtót, szemeivel keresni kezdte Damont.
Damon, ahogy meglátta Elena falfehér arcát, gyors léptekkel sietett a lány elé.
-Mi a baj?! Bementél az orvoshoz? – kérdezősködött a vámpír.

-Elena?! Elena?! Kérlek, mondj valamit, mert mindjárt megőrülök! Látod, mindig történik valami, ha nem vagyok veled, mert annyira makacs vagy – nyugtalankodott kissé mérgesen Damon, hogy nélküle ment be az orvoshoz.

-Nem mehetnénk haza? – kérlelte a férfit.
Damon látva, hogy ameddig nem hagyják el a kórházat, addig egy szót sem fog tudni kihúzni a lányból. Parányit bólintva, a lány kérésére, indultak meg a parkoló felé. Elena az egész utat néma csendben ülte végig, miközben Damon percenként fordította fejét a lány felé, hátha végre megtudja, mi történt bent az orvosnál. 

A Salvatore panzió előtt lefékezve segített Damon kiszállni a lánynak. Amint átlépték a küszöböt, a vámpír nem bírta tovább, muszáj volt meg tudnia, mitől borult ki ennyire a lány.
-Ebből elég! –emelte fel kissé a hangját – Kérlek, mondd el mi történt mielőtt teljesen megőrülök?! – sétált a lány elé, aki némán ücsörgött a kanapén.

-Terhes vagyok! - felelte a lány.
Damon ereiben megfagyott a vér, amit az imént hallott, az teljes sokként érte.
-De hiszen, nekem nem is lehet gyerekem – nézett a távolba ködös tekintettel.
Elena mérhetetlen haragra gerjedt, a feltételezés, mely szerint a gyerek, akit vár, nem tőle van, teljesen felháborította.
-Tessék?! Ugye nem arra akarsz célozni, hogy… - hagyta abba a mondatott Elena.

-Ha azt akartad mondani, hogy mert esetleg megcsaltál, akkor igen, megfordult a fejemben! Lásd be, mivel magyaráznád a terhességed?! – állt fel a vámpír és egy nagy adag whiskyt töltött ki az egyik pohárba.

-Ezt most nem gondolhatod komolyan?! Mégis szerinted, kitől várnék babát? Stefantól, esetleg összefeküdtem Klausszal? Jaj, de ki ne hagyjam, Matt-et és Tylert sem!  De, ne felejtsd el, hogy az elmúlt hónapokban minden időmet veled töltöttem, és mielőtt össze –visszakombinálnál, leszögezem, hogy én nem vagyok Katherine! Gyerünk, fejezd be, amit elkezdtél! - ordította Elena könnyeit felsőjének ujjával letörölve.

-Tudom, hogy mindig velem voltál, de Elena lásd be, ez lehetetlen! Vámpírnak nem lehet, gyereke, fogd már fel! – üvöltötte Damon.

-Akkor biztos magamtól várok gyereket! Tudod mit?! Nem fogok neked itt magyarázkodni! Elegem van! – majd elindult kifelé a nappaliból.
A férfi odasuhanva elé, állta el az útját, és fogta két keze közé a lány dühtől kipirosodott pofiját.
-Ne haragudj! De hihetetlen, hogy tőlem estél teherbe! Lennie kell valamilyen magyarázatnak! – törölte le a lány maradék könnyeit. – Rickkel, majd utánanézünk! Rendben? De addig is kérlek, ne haragudj a kirohanásom miatt, tudom, hogy jobban szeretsz annál, minthogy megcsalj! És sosem gondolám azt, hogy olyan vagy, mint az az önző, manipulatív ribanc. Átkarolva a lányt a derekánál, csókolta meg. 


Folytatás köv.....                                                                                             Zsanett, Nóri, Marie

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése